مربی رسمی ایروبیک و آمادگی جسمانی و کار با دستگاه
تنظیم کننده برنامه های ورزشی مناسب افزایشیو کاهشی مطابق با علم تمرین
ارائه کننده متدهای آموزشی مناسب جهت آموزش حرکات پایه به کودکان
ورزش ایروبیک یکی از ورزشهای هوازی است که به ایروبیک بانوان نیز شناخته میشود.آموزش ایروبیک به افراد مختلف باعث سلامت و شادابی جامعه میگردد
ورزش ایروبیک چیست؟
ایروبیک (aerobic) در انگلیسی به معنای هوازی است. ورزش ایروبیک یا حرکات موزون هوازی یکی از روشهای تمرینی برای کسب آمادگی جسمانی است و توانایی قلب و عروق و سیستم تنفسی را افزایش میدهد. به طور کلی هر فعالیتی که نیاز بدن به استفاده از اکسیژن را برای مدت قابل توجهی افزایش دهد ایروبیک نام دارد. ایروبیک یکی از سادهترین ورزشها و در عین حال کم هزینهترین ورزش هاست به حدی که افراد میتوانند حتی در خانه این ورزش را انجام دهند. از آن جایی که این حرکات ورزشی از سوخت چربی بهره میگیرند، با انجام آن چربیهای اضافی بدن به عنوان سوخت یا انرژی مصرف شده و وزن اضافی بدن کاهش مییابد و با ادامه چنین حرکاتی به تدریج قلب و سیستم عروقی و تنفسی در مقابل فعالیتهای حرکتی از کارایی بالاتری برخوردار میشوند. شیوه تمرین ورزش ایروبیک به سبب اجراهای هوازی موزون و هماهنگ که با موزیک همراه است، وسیلهای بسیار موثر برای جلوگیری از افسردگی، رفع بی حوصلگی و بی تابی است و به دلیل آن که فرد تمرین کننده این ورزش را به شکل گروهی و در قالب حرکاتی موزون و از قبل تعیین شده دنبال میکند، تاثیر بسزایی در تقویت رفتارهای گروهی دارد. در تمرینهای ایروبیک برخلاف تمرینهای آمادگی جسمانی (که بین تمرینها استراحتهای کوتاه در نظر گرفته میشود)، اجرای حرکات بدنی به شکل ترکیبی صورت میگیرد و زمانی در حدود ۴۵ الی ۶۰ دقیقه را به خود اختصاص میدهد. شما بهطور روزانه نیز این ورزشهای هوازی را انجام میدهید از نمونههای ساده این ورزش میتوان به پیاده روی، دو، شنا، دچرخه سواری، کوه نوردی پله ای، اسکی در مناطق کوهستانی، اسکیت، انواع کلاسهای رقص اشاره کرد.
انواع روشهای انجام ورزش ایروبیک
Low Impact (تماس پایین): به تمرینهایی گفته میشود که همواره در اجرای آن یک پا روی زمین باقی میماند مانند پیاده روی. این نوع تمرینها برای افراد مبتندی توصیه میشود. به دلیل ساده بودن ترکیبهای حرکتی به آسانی توسط هر فردی در هر سنی قابل اجرا است . حتی کسانی که دچار مشکلات ستون مهرها و دردهای ناشی از عدم تحرک هستند و سالمندان با اجازه پزشک میتوانند این نوع تمرینها را انجام دهند.
High Impact (تماس بالا): به تمرینهایی گفته میشود که در یک لحظه هر دو پا از زمین کنده میشود مانند پرش و جهش، این تمرینها به دلیل ضربه های شدید کمتر توصیه میشود. این نوع ایروبیک به عنوان ورزش روزانه برای ورزشکاران پیشرفته و کسانی که مایل به شرکت در مسابقات ایروبیک و مسابقات سایر رشته های ورزشی هستند توصیه میشود .
High – Low Impact (ترکیب تماس پایین و بالا): به ترکیب این دو روش گفته می شود و برای عموم و کسانی توصیه میشود که مدتها است به طور عادی و مستمر ورزش میکنند.
Non Impact (بدون ضربه): به تمرین هایی گفته میشود که به هنگام اجرا هر دو پا روی زمین قرار دارند. این نوع تمرین برای همگان قابل اجرا است و بیشتر برای تقویت ماهیچه ها بکار برده میشود.
مدت زمان مناسب برای ایروبیک روزانه
انجام حرکات ورزشی و مدت زمان فعالیت بدن همواره بستگی به شرایط فیزیکی وهدف ورزشکار یا فردی که میخواهد ورزش را انجام دهد دارد. در ورزش ایروبیک معمولا زمانی که مناسب شمرده میشود از حدود ١۰ دقیقه شروع و در یک ساعت خاتمه مییابد. اگر بخواهید وزن خود را با ورزش ایروبیک کاهش دهید و به سمت لاغری پیش بروید بایستی وقت و زمان بیشتری را برای انجام حرکات بگذارید. این زمان معمولا بین نیم ساعت تا یک ساعت در نوسان است.
فواید ورزش ایروبیک بر سلامت جسمانی
١. تنفس بهتر
وقتی شما حرکات موزون و ریتمیک ایروبیک را انجام میدهید، سرعت نفس کشیدن شما افزایش یافته و عمق هر نفس (دم) افزایش مییابد، و نتیجه آن گرفتن اکسیژن بیشتر و بیشتر از هواست.
٢. قلب سالم
قلب شما برای اینکه میزان بیشتری از اکسیژن و انرژی را به سوی عضلاتتان بفرستد، سریعتر میتپد و در هر تپش مقدار زیادی از اکسیژن را به سوی عضلات در حال حرکت شما پمپ میکند.
٣. باز شدن عروق
برای رساندن مقدار بیشتری از اکسیژن به عضلات شما، مویرگهای عضلات بزرگتر(گشادتر) میشوند تا محصولات زاید حاصل از سوخت و ساز مانند اسیدلاکتیک و دیاکسیدکربن را از محل دور کنند. اگر شما مدتی به ورزشهای خود ادامه دهید، مویرگهای بیشتری در عضلات شما شکل میگیرند.
۴. کاهش دهنده اشتها
دانشمندان با اندازه گیری میزان پروتئین نوروتروپین قبل و بعد از انجام سه ماه ورزش ایروبیک در ١۵ فرد چاق دریافتند، بعد از سه ماه ورزش، این پروتئین در خون آن ها افزایش یافت که این حالت منجر به کاهش شاخص توده بدنی، دور مچ و فشار خون آن ها شد. میزان دریافت کالری نیز در این افراد کمتر شد.
دیدگاه
شما باید وارد شده برای ارسال نظر.